Csarnokfűtés, raktárfűtés, elektromos infrafűtés

Csarnokfűtés, raktárfűtés gazdaságos elektromos infrafűtési megoldásai

Csarnokfűtés és raktárfűtés általános követelményei

A nagy belmagasságú és így hatalmas légterű helyiségek teljes felfűtése gázzal vagy egyszerű levegőfűtéssel nagyon költséges megoldás. Felesleges is lenne a hatalmas alapterületű és nagy belmagasságú csarnokokat, raktárakat teljesen befűteni, mikor tulajdonképp csak néhány ember dolgozik bennük. Ha raktározási előírások miatt a teljes csarnok valamilyen hőfokon tartása a cél, akkor is az infra csarnokfűtés alkalmazása javasolt, hiszen a méretezésnél majd látható, hogy gyakorlatilag mindegy a csarnok vagy raktár belmagassága a megfelelő hőmérséklet elérésénél.

A mai gáz árak mellett – főleg, ha csak tartályos megoldási lehetőség van, így sokan döntenek az elektromos infrafűtés (ipari sugárzó fűtés) mellett. (még akár a hagyományos gázfűtéses sötétsugárzók alkalmazása mellett is!)

csarnokfűtés energostrip infrafűtés, raktárfűtés

Hagyományos (konvekciós) fűtéssel több órás előfűtés  és óriási teljesítményigény szükséges a használathoz úgy, hogy a „megtermelt” meleg levegő nagy része felszáll a mennyezet alá.

Ezzel szemben a nagy teljesítményű infrasugárzók rögtön a bekapcsolás után meleget sugároznak, rövid idő alatt kellemessé téve az  ott dolgozók komfortérzetét.

Zónafűtés

A használt munkaterületre irányítva egyszerűen az is megoldható, hogy kizárólag csak azokat a területeket fűtsük, melyekre valóban szükség van. Mobil állvánnyal még egy dolgozó napközbeni változó munkahelyének fűtése is gazdaságosan oldható meg!

Lehetőség van arra is, hogy bizonyos területek fűtését időben szakaszosan oldjuk meg egy időkapcsoló vagy mozgásérzékelő segítségével.

Az infrasugárzók és infrapanelek bármilyen éghető felületre felszerelhetők, működésük nem okoz tűzveszélyes helyzetet.

A mennyezetre szerelhető infrapanelek, infra fűtőtestek további előnye, hogy nem foglalnak helyet, a hordozható infrasugárzóké, hogy bárhol könnyen felállíthatók, bárhova könnyen áthelyezhetők az igényeknek megfelelően.

energotech energoinfra industry infrafűtés, csarnokfűtés, műhelyfűtés