Infrafűtés termosztát, elektromos fűtőtest vezérlése

Infrafűtés termosztát, elektromos fűtőtest vezérlése

Infrafűtés termosztát, infra sötétsugárzók vezérlése, kültéri hősugárzók vezérlése, energiatakarékosság az infra elektromos fűtőtestek használatával, távirányítási lehetőségek.

Zónafűtés

JH infra sötétsugárzó távirányítós kivitelTeraszfűtés esetében sok esetben csak zónafűtésként használjuk az infra hősugárzót vagy sötétsugárzót. Ezekben az esetekben a fűtőtest általában folyamatosan működik az ott tartózkodás alatt, így termosztára nincs szükség.

A vezérlés a fűtőtest főkapcsolójával oldható meg legegyszerűbben.

Ha nincs kapcsolási lehetőség (pl. Energotech készülékek vagy sima sötétsugárzók), akkor a villanyszerelő dolga a táp kábelt kapcsolóval ellátni.

Közkedvelt a távirányítási lehetőséggel ellátott sötétsugárzók használata is, ahol létezik kínálatunkban teljesítményvezérlős változat is. Itt a nem túl hideg napokon alacsonyabb teljesítménnyel üzemelhet a fűtés.

Mozgásérzékelős vezérlés felmerülhet az infra hősugárzók használatánál.

 

Főfűtés – infrafűtés vezérlés, termosztátfajták

Infrafűtés termosztát, vezérlésFőleg a főfűtésre is alkalmasabb sötétsugárzóknál merül fel a dugaljas termosztátok (konnektor adapteres) alkalmazása. Itt egy kisebb helyiség főfűtése általában egy fűtőtest vezérlésével megoldható.

Ezek a termosztátok általában 16A -t, azaz kb. 3500W teljesítményt tudnak kapcsolni, így még egy nagyobb 3200W -os sötétsugárzó is egyszerűen energiatakarékossá tehető.

Például a BVF 23FA termosztát egy vevő, és egy hordozható adó egységből áll. A vevő egység (adapter) szabvány földelt villásdugó fogadásra alkalmas, így akár a JH sötétsugárzó sorozat dugvillás fűtőtestjei is egyszerűen szabályozhatóak.

Nagyobb teljesítményű termosztát fali (dobozba beépített) kivitelből is létezik, itt is jellemző a 16A. Például a BVF 701, BVF HEATO8 duplaszenzoros típusok is megfelelőek lehetnek.


MÉRETEZÉS


BVF heato8 termosztátAhol a szükséges teljesítmény és egyenletes lesugárzás miatt több készülék beépítése és együtt vezérlése a cél, az egyes fűtőtestek összekötése vagy zónásítása után biztosan szükséges valamilyen teljesítménykapcsoló mágnesrelé a közvetett kapcsoláshoz.

Így ezekben az esetekben tulajdonképpen bármilyen jó minőségű termosztát megfelelő lehet az adott csarnok, műhely vagy épp terasz energiatakarékos és gazdaságos elektromos fűtésére.

ipari fűtések webáruháza