Teraszfűtés, teraszfűtő infra hősugárzók, kültéri infrafűtés

Teraszfűtés, vendéglátó helyek, dohányzó helyek, infrafűtése - kültéri elektromos fűtések

Teraszfűtés és kültéri fűtések megoldásai. Utólagosan beépített vagy nyitott éttermi teraszok, lakóházak teraszai, lakások erkélyeinek elektromos inra fűtése.

Hűvösebb őszi/tavaszi napokon, vagy akár a hűvösebb nyári estéken a hideg levegő kellemetlenné teheti a tartózkodást a családi házak, nyaralók teraszain, a kerti pihenőkben. Hogyan hosszabbíthatjuk meg a szabadban való tartózkodás időszakát?

Infrafűtés MOEL, BVF  infra hősugárzókkal vagy Energotech Energoinfra elektromos hősugárzó!

E készülékek már rögtön a bekapcsolás után meleg érzetet adnak.  Mivel az infra sugarak nem a levegőt, hanem a személyeket, tárgyakat fűtik, az infrasugárzók a szeles idő ellenére is hatékony fűtést eredményeznek. A teljes mértékben por- és vízálló (IP65) készülékeket a fedetlen teraszokon, kertekben is kint hagyhatjuk, ezek a szélsőséges időjárási viszonyoknak is ellenállnak.

teraszfűtés infra hősugárzóval

vendéglátóiparban dolgozó tulajdonosok, üzletvezetők java része már régen felismerte, hogy forgalmát jelentősen megnövelheti egy kisebb-nagyobb terasz vagy kerthelyiség kialakításával. Ezt a kinti vendéglátást bizony a pandémia is erősen előtérbe hozta.  Sajnos azonban az éghajlati adottságok nem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindig), hogy bármikor így kényeztessük vendégeinket.

Gázos teraszfűtésA komfortérzet biztosítására régebben elszaporodtak a gázos (gomba)teraszfűtések, melynek azonban vannak bőven hátrányai hatásfok és üzemeltetési költségek területén is. A képen is láthatóan nem épp kedvező és hatékony az infrasugárzása.

Ráadásul a gázpalackokat sűrűn kell cserélgetni, nagyobb hidegben a palackok gyakran lefagynak, mert a gáz kitágulásakor hőelvonás történik, a komfortérzet pedig sokkal rosszabb, mint az elektromos infra kültéri hősugárzóknál.

Így egy éttermi teraszfűtés megoldására például a MOEL infra hősugárzói vagy a fénykibocsátást mellőző sötétsugárzók terjedtek el.

moel infra hőkép

MOEL infra hősugárzók

Az elegáns megjelenésű, karcsú, egyszerűen kezelhető infrasugárzó készülékek kifejezetten a külső terek hatékony fűtésére lettek tervezve, de ideálisak a kültéri sátrak és egyéb lefedésű nyitott terek esetében is. Mivel az infrasugarak az embereket, tárgyakat melegítik, szeles időben is hatékonyan működnek. Az IP65 védelemmel ellátott, teljes mértékben por- és vízálló infra készülékek narancsos vagy bíbor fényükkel  hangulatos megjelenést biztosítanak. A fűtőszál élettartama 5000 üzemóra.

Rendelhető állólámpára emlékeztető designnal, akár világítással kombinált infrasugárzó egységekkel is! Telepítése rendkívül egyszerű, szerelhető falra, állványra.

Könnyen mozgatható, áthelyezhető a felmerülő igényeknek megfelelően. Karbantartást nem igényel!

teraszfűtés infra sötétsugárzóvalDohányzóhelyek

A vendéglátás számára az igazi veszteséget, a nagy forgalom elmaradást a dohányzás melletti éttermi fogyasztás elmaradása jelenti.  Ez könnyen kiküszöbölhető, ha a dohányosok számára is megteremtjük azt a komfortérzetet a vendéglátó teraszokon, kerthelyiségekben, de akár a kevésbé nívós szabadtéri büfék területén is, amit általában minden nem dohányos is élvezhet pl. az éttermekben.

Sötétsugárzók a teraszfűtés területén

Amennyiben zavar minket az infra hősugárzók által generált fény vagy nem szempont az azonnali hőleadás, alkalmazzunk infra sötétsugárzókat a fűtendő területen! A sötétsugárzó elegánsabb kivitelével, hosszabb élettartamával is jó választás, ha az előző feltételeket akarjuk teljesíteni, természetesen magasabb bekerülés mellett.


Teraszfűtésre alkalmas infra hősugárzókról bővebben itt:  INFRA HŐSUGÁRZÓK