Templomfűtés, templomi padfűtés

Templomfűtés, templomi padfűtés, infrafűtés

Templomfűtés, templomok és műemlékek fűtése, melyek általában óriási terekkel rendelkeznek. A megoldás mindig valamilyen közvetlen fűtés, helyi zónafűtés infra sugárzókkal, padok fűtése a rendkívül gazdaságtalan levegőfűtés (meleg levegős befújás) helyett.

templomfűtés, padfűtés, infrafűtésHasználati jellemzők, elvárások

A hetente általában csak néhány órát használt nagy templomterek fűtése a vastag kihűlt falak és nagy belmagasság miatt szinte teljesen lehetetlen valamilyen hagyományos fűtéssel.

A környezet – mely sokszor műemlékvédelem alatt áll -, kímélendő és belsőépítészeti szempontokat is figyelembe kell venni!

Nem szükséges a templomtér fűtése, csak az ott lévő embereké. Hangtalan működés is kívánalom. Szakaszos üzemelésre alkalmasság, gyors felfűtés!

Az egyházközségnek mindez kis üzemeltetési költséggel kell, hogy működjön/

Elektromos fűtés lehetőségei

Padlófűtés

Az elektromos padlófűtés sok szempontból kedvező, hiszen nem látszik a fűtőtest, közvetlenül adja le a hőt a padlón álló embereknek, viszont drága beruházás és a hatékonysága sem a legjobb, mert a hőenergia komoly százaléka megy veszendőbe a konvekciós fűtés rész miatt. (kb.50% lehet a sugárzó fűtésrész)

Padfűtés

padfűtés templomfűtés, energotech energoline

A svéd Energotech által ajánlott alacsony felületi hőmérsékletű ENERGOLINE  infrapanel kifejezetten padok fűtésére lett kifejlesztve.

Alig 60-70 fokos üzemi hője teljesen sérülésmentes fűtést ad a padokon ülőknek  illetve a következő sorban ülők lábainak. 100 és 150 cm hosszban gyártják, elhelyezésük, bekötésük egyszerű!

Hasonlóan a padlófűtéshez egyáltalán nem zavar be a műemléki környezetbe sem, viszont jóval kevesebbet fogyaszt a majdnem 100% infra hőkibocsátása miatt.

Infra hősugárzók

Templomfűtés Energotech EIR Industry, infrafűtés, hősugárzóHa a műemléki környezet engedi vagy egyéb módon nem megoldható a gazdaságos fűtés, akkor kerülhet sor a legtöbbször a falakon, oszlopokon elhelyezhető infra fűtőtestekre.

Nagyobb magasságban az Energotech EnergoInfra Industry javasolható, kisebb magasságba illetve esztétikai megfontolások miatt infra sötétsugárzók alkalmazása is indokolt lehet.


Ajánlatkérés, ingyenes tervezési segítség itt!


templomfűtés