Iroda fűtés és üzlet fűtés, infrapanel alkalmazása

Iroda, üzlet fűtés, kozmetikai és masszázsszalonok elektromos fűtése

Iroda fűtés, energiatakarékos megoldások

A világon az összes energia 40%-át irodák, üzletek használják fel! Ezen belül is a legtöbb energiát a fűtés fogyasztja. Ez akár 60%-a is lehet az összes energia fogyasztásnak. Irányított, helyi infrafűtés – zónafűtés – használatával azonban jelentős költségmegtakarítást lehet elérni.

Ügyfélszolgálatnál, recepciónál, eladópultnál gyakran előforduló probléma, hogy míg az eladó vagy recepciós fázik, a jól felöltözött  ügyfél leizzad. Ennek kiküszöbölésére kiváló megoldást nyújt az asztal alá , az eladó hátához vagy éppen a pult fölé elhelyezhető infrapanel. Az ügyfeleknek nem lesz melegük, mert a levegő hőmérséklete az ilyenkor szokásos 17-18 C fok maradhat. Az infrafűtés ereje viszont a dolgozók számára kellemes hőérzet biztosít.

Az asztal alá helyezhető infrapanelek felszerelése és működtetése semmilyen szaktudást nem igényel, ellenben roppant gazdaságos, csupán 100-150 W áramot fogyasztanak.

kisebb üzletek, boltok fűtésénél több szempontot is figyelembe kell venni.

A legfontosabb a helytakarékosság. Az infrapanelek mennyezetre való felszerelése nemcsak a helytakarékossági, de az esztétikai követelményeket is kielégítik.

A másik fontos szempont, hogy a vásárlók a bejárati ajtó nyitogatásával elvileg állandóan kiengedik a meleg levegőt.

Azaz ide nem javasolt az általános konvekciós (hőáramlásos) fűtés, mert ugyanúgy elvesztjük a befektetett energiát, mint nagy belmagasságú helyiségeknél. Az infrafűtéssel nem a levegőt fűtjük, így gazdaságos is lesz a fűtésrendszerünk használata.


MÉRETEZÉSI SEGÍTSÉG


üzletfűtés, irodafűtés, infrapanel

Nagyon hasznos, mivel célzott területeket is fűthetünk vele: a pult vagy a pénztár mögött dolgozó munkatársat, az eladóteret illetve a próbafülkékben öltöző vásárlókat.

Hotelek előterében például exkluzív megjelenést biztosíthat a különböző képmotívummal ellátott infrapanelek (képpanel), illetve az akár lakberendezési tárgyként is funkcionáló infra fűtőtestek használata.

Az igényes külső megjelenésen túl a legkomfortosabb és egyben leggazdaságosabb helyi fűtést produkálják.

Masszázs- és kozmetikai szalonokban szintén kitűnő megoldás az infrapanel használata, hiszen a kezelés közben az ügyfél jótékony és egészséges meleget, grátiszként egy ingyenes „infraszauna” kezelést is kap! 🙂

Irodák főfűtésénél is a legtakarékosabb megoldás lehet az akár mennyezetbe is építhető (60×60 cm) infrapanelek használata.

Megfelelő vezérléssel minimalizálható a fűtési költség!

óvoda fűtése infrapanellel

iroda fűtés